Info om phishing

Har du fået en advarsel om phishing på www.nykøbingmors-roklub.dk? Så læs nedenstående information.

Hvad er phishing?

Phishing på internettet (“phishing” udtales ligesom det engelske ord fishing) er en form for bedrageri, hvor computerbrugere narres til at afsløre personlige eller økonomiske oplysninger via en svindelagtig e‑mail eller et svindelagtigt websted. Phishing starter ofte med en e‑mail, der ligner et officielt brev fra en kilde, du kan have tillid til, f.eks. en bank, et kreditkortselskab eller en kendt onlinebutik. I e‑mailen henvises du til et websted, der udgiver sig for noget andet, end det reelt er. Her bliver du bedt om at angive personlige oplysninger, f.eks. et kontonummer eller en adgangskode. Disse oplysninger udnyttes derefter normalt til identitetstyveri.

Phishing på nykøbingmors-roklub.dk

 Ovenstående lyder meget alvorligt, og det er det også. Men her på nykøbingmors-roklub.dk behøves du dog ikke være så bange for det. For det første vil vi aldrig bede dig om at oplyse hverken bank- eller kreditkortoplysninger. For det andet, så findes der en ganske uskyldig årsag til, at du måske har fået en advarsel.

Forklaringen finder du i ø’et i hjemmesidens navn. Egentlig er Internettet kun skabt til at fungere med de bogstaver der indgår i det engelske alfabet. Men i mange lande bruger man flere eller andre bogstaver/tegn end i det engelske alfabet, f.eks. bruger vi jo i Danmark bogstaverne æ, ø og å.
Man har derfor opfundet såkaldte IDN-domæner (Internationalized Domain Names), der tillader brugen af ikke-engelske bogstaver og tegn. Dette foregår ved at man via standardiserede koder laver IDN-domænerne om til kun at indeholde engelske bogstaver. Når du så alligevel kan se f. eks. æ, ø og å i din browser, så skyldes det, at der i din browser er installeret et lille plugin, der kan afkode IDN-domænerne.

Helt konkret betyder det, at når du ser hjemmesiden www.nykøbingmors-roklub.dk, så ser du faktisk en hjemmeside der hedder www.xn--nykbingmors-roklub-i4b.dk. Desværre kan dette snyde antivirus-programmer til at tro, at der er tale om phishing, når man hopper rundt blandt disse to i praksis identiske navne.

Advarslen om phishing vil du højest sandsynlig kun risikere at få når du logger ind, logger ud eller bevæger dig fra selve hjemmesiden over til din profil, eller den modsatte vej.

Du behøves med andre ord ikke at blive nervøs, hvis du får en phishing-advarsel her på siden. Der er en naturlig forklaring på hvorfor den dukker op.

Skriv et svar

Ro- og kajaksport på Limfjorden